In memoriam Piet van Geest

Laren, 15 maart 2019 
 
In memoriam Piet van Geest 
 
 
Op 11 maart 2019 kwam na een langdurige periode van achteruitgang, een einde aan het leven van Piet van Geest.Piet mocht de mooie leeftijd van 87 jaar bereiken, na ruim 60 jaar het leven gedeeld te hebben met zijn vrouw Mary.
 
 
 
Op 15 maart kwamen een aantal oud Commando's van COV Midden-Nederland bijeen, om de laatste eer te brengen aan Piet.  
 
Wij verzamelden om ca. 16.00 uur in de centrale hal van verpleeghuis "De Stichtse Hof”, waarna wij gezamenlijk naar binnen gingen, om Mary en haar kinderen en kleinkinderen te condoleren.
 
              
 
 
In overleg met de familie door Coen Ploeger, werd er een Erewacht naast de kist van Piet geinstalleerd.Dat werd via wisselende bezetting van 2 personen gehouden, daar we in totaal met 6 personen aanwezig waren.
 
Vele vrienden en bekenden kwamen tijdens de condoleance afscheid nemen van Piet van Geest. 
 
Tijdens deze condoleance vroeg Coen het woord. 
Hij richtte zich in eerste instantie tot alle aanwezigen, waarin hij uiteenzette, dat het behalen van de Groene Baret niet zomaar iets was. De Groene Baret staat voor: Moed – Beleid – Trouw – Trots en Eer.
 
 
 
 
Daarna verzocht hij zoon Jørgen naar voren te komen. Hij overhandigde vervolgens de Groene Baret aan Jørgen met de woorden:"Dit is de door je vader verdiende Groene Baret… wees er zuinig op en geef hem een mooi plekje in je huis.Hij heeft hem lange tijd met trots en eer mogen dragen”. 
 
Om 17.30 uur kwam er een einde aan de condoleance. Wij werden ontzettend bedankt voor onze aanwezigheid door Mary van Geest en haar kinderen en kleinkinderen. Ook kregen we vele complimenten voor het verzorgen van de Erewacht. Dit liet bij vele aanwezigen toch een diepe indruk na. 
 
Willem Vermeer
secretaris